Nie jesteś zalogowany na forum.
Podparla sie nogami tak ze stala w nieco korzystniejszej pozycji i przyblizyla swoja twarz do jego jakby do pocalunku ale w ostatniej chwili wyszeptala-Dobrze-wyslizgnela sie z jego objecia i pchnela go do ziemi tak ze elf upadl. Odeszla pare krokow
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
Yasmin Rose - Łowca Dusz, Mag Powietrza | Voser - Człowiek, Mag Krwi
Podparl się na łokciach. Podniósł się z taką lekkością jakby go ktoś podciagnal na niewidzialnych sznurkach. - pierwszy kobiety nie uderze- zaśmiał się nie tracąc czujności.
Uderzylbys mnie ?-spytala dalej slodka niewinna wrecz dziecieca mina okrazajac leo
Velrian Whitefire - Człowiek, Szpieg/Iluzjonista | Fenir - Wilk | Vivi - Kuguchar
Cara Bloodrose - Człowiek, Najemnik | Zahir Whitefire - Człowiek, Wojownik | Sivia Rose - Łowca Dusz, Zabójca
Fiona Ziney - Człowiek, Władczyni Marionetek/Iluzjonistka | Averon Jester - Człowiek, Szpieg/Zabojca
- wyłącznie miłością - uśmiechnął się równie uroczo. Nie wiadomo kiedy znalazł się przy niej i zatrzymał pięść tuz przy jej twarzy.- musisz być gotowa na kogoś znacznie szybszego i nie tak miłego jak ja. Takie łotry tez istnieją i nie potrafią wyhamować ręki.- ostrzegł poważnie patrząc na nią z troska.- mam nadzieje ze radzisz sobie ze skrecaniem karkow. Łamaniem rąk, najlepiej w stawach. Łamaniem mostka, nosa, czaszek, żeber może nawet miednicy, albo kruszeniem stawu biodrowego.? - spytał odchodząc krok w tył.
Fiona nawet nie mrugnela. W walce nie byla taka slodka i elegancka dziewczynka jak przy prywatnych spotkaniach z Leo-Potrafie...Torturowac takze.-dodala z innym niz zwykle usmieszkiem-I rak...Oraz nog uzywam z slabszymi przeciwnikami zas z tymi lepszymi stosuje inne sztuczki..-nagle stworzyla swoja kopie i wraz z nia zaczela ookrazac leo a gdy znalazly sie za jego plecami falszywka znikla i pojawila sie nowa. Teraz nie mogl wiedziec ktora to ktora
Przewrócił oczami. Nie lubił być okrążona zwierzyną. Skulil się w sobie. Jego długie włosy rozwiały sie, a miedzy jego dłońmi pojawił się leciutki niebieski blask który stworzył wokół niego siec wstazeczek. Jedna wystrzeliła w górę i przylgnęła do konara nad elfem. Kolejne dalej wily wokół niego.
Fiona nie wiedziala co Leo robi wiec dalej go okrazala i dolozyla kolejna kopie. 3 kopie nie sa trudne do panowania wiec nie meczyla sie przy tym
Niebieska wstążka przyczepiona do gałęzi nad Leo zgrubialatak samo jak druga kktóra oplotla kostki elfa. Ten mrugnal do jednej z kopii Fiony i wystrzelił w gore jak z procy. W powietrzu zrobił zgrabne potrójne salto. Wstążki znikły. Elf wyładował lekko na owej gałęzi na której teraz był tylko niebieski ślad po wstążce. - czasami ucieczka tez jest dobra.- powiedział i znikł w liściach wyższych gałęzi, podciagajac się na jednej z nich.
Fiona wycofala sie na na srodek polany -Leo...Kochanie co bedziesz skakal po drzewach...Stan do walki jak mezczyzna-zasmiala sie ( klony robily to samo w tym samym momencie )
Pojawił się za tą prawdziwą Fiona. - ależ jestem tu cały czas, nie rozumiem twoich wątpliwości co do mojej męskości- mruknal i podcial ją, nie złapał tym razem tylko poderwał do góry i znów wyhamowal pięść tuż przed jej brzuchem.
Byla zszokowana i wiedziala ze nie da rady z nim wygrac. Podciela go i gdy leo upadl siadla na niego okrakiem i przytrzymala mu piesci ( oczywiscie tylko "symbolicznie " to zrobila bo Leo bez wiekszych problemow moglby sie wywrac)- Meh...Dobra na tej plaszczyznie jestes lepszy odemnie..-widzac ze leo chce sie wywrac dodala pospiesznie-Koniec ! koniec ! -przestala go przytrzymywac ale dalej na nim siedziala
- na iluzjonistów też mieliśmy zlecenia...- mruknal z uśmiechem.- podłożył ręce pod kark i po prostu na nią patrzył.- ale dla kogoś nie zorientowanego dobra sztuczka.-
A z iloma wladcami marionetek walczyles?-spytala i przeczesala swoje kruczoczarne wlosy -Z tego co wiem nie ma nas wielu...I malo kto chyba ma taka wyobraznie do marionetek-wystawila dlon a na niej pojawil sie Leo przyczepiony jakby sznurkami a fiona zaczela za nie pociagac a maly leo zaczal zabijac rowniez miniaturowych przeciwnikow. Nagle zamknela reke w piesc a iluzja zniknela a ona tylko sie usmiechnela
- Mieliśmy jedno zlecenie na władcę marionetek. - powiedział szczerze.- łatwo nie było, ale od czego mamy improwizacje i pomysłowość... Swoja drogą to było ładne.- skomentował malutki pokaz tańca który odbył się na dłoni kobiety.- robilismy kilka podejść. Neil wyszedł z tego z bilzna na plecach i klatce piersiowej. Ja z tą na skroni. Byłaby przez pół twarzy gdyby nie plecy Neila. - uśmiechnął się.- dopadlismy drania. We śnie co prawda, ale Neil jeśli chce to pokusi się nawet o tak prosty sposób. Ma szybka i pewną rękę.- skończył opowiadać Leo.
Jakie mial marionetki ? -zainteresowala sie a na jej rece zaczela odwzorcowywać historie ktora uslyszala. Zapewne roznila sie nieco od tego jak to wygladalo naprawde ale ona ja sobie tak wyobrazala -brakuje mi wygladu marionetki-mruknela i akcja na jej rece zatrzymala sie na momencie gdy wladca marionetek mial przyzwac swoja "zabawke"
- to były po prostu czarne, smukłe ludzkie sylwetki. Tylko sylwetki. Nie miały nosów, uszu, oczu, ust. Żadnych szczegółów. Sylwetki. Nadludzko silne, ze srebrnymi smukłymi mieczami. Nienaturalnie szybkie. I zabojczo dobre w szermierce. Zachowywały się jakby miały własny umysł, a marionetkarz wyglądał jakby nie sprawiało mu trudności kierowanie piątka swoich kukiełek. A te walczyły, tanczyly wręcz, trudno im było dotrzymać kroku. Były jak z obsydianu. Ale gdy Neil oberwal w zęby jedna z nich przybrała materie szkliwa i miałem złudzenie jakby była zainteresowana swoja nową postacią. - leo mówił patrząc w niebo nad nimi. Patrzył tak jakby nie wiedział go. Był pogrążony we wspomnieniach. - dziwny był facet z tego władcy marionetek, ale widać potężny...- oprzytomnial i spojrzał na iluzje Fiony.
prychnela slyszac ostatnie slowa leo. Odwzorowala walke do konca uwzgledniajac szczegoly podane przez Leo poczym znow zamknela reke a iluzja sie rozplynela-Im mniej szczegolow tym latwiejsza i mniej meczaca marionetka a przez to moze wyktrzałcić wlasna swiadomosc a wtedy...Wladca moze zostac zamordowany przez wlasna marionetke -westchnela cicho-Czyli prawodpodobnie nie dluzej niz miesiac a wasze zlecenie samo by sie wypelnilo...Gdy moje marionetki zaczynaja chocby poruszac sie same albo wykonuja ruch palcem z wlasnej woli rozkladam je i skladam od nowa...Maja taki reset.-wytlumaczyla i widac bylo ze zna sie na tmy co mowi - Marionetka ma byc jak lalka na sznurkach. Ozywa kiedy pan nia rusza ale umiera gdy ja puszcza...
- rozumiem i dziękuje oraz przepraszam jeśli urazilem ostatnimi słowami. Nie znam się na tyle, ale kukły miał nazbyt skuteczne i paskudne w walce, a dziękuje teraz będę mądrzejszy o te wiedzę. - uśmiechnął się łagodnie. - a za niewiedzę zaplacilismy skronią, plecami i piersią... Bynajmniej się rozerwalismy porządnie- dodał
Moge wam czasem pomagac przy treningu...Sama moze nie potrafie krecic mieczem ale jak kontroluje kukle to...Co innego..Nie masz ograniczen poprostu jestes panem..Wladca sytuacji. Nie czujesz jej bolu..-zaczynala troche zabardzo sie wczuwac w to co mowi - Heh...Troche zabardzo sie wczulam wybacz-przeczesala znow swoje wlosy- Jak bys sobie poradzil gdybys musial walczyc ze mna ? Po tym wszystkim -dodala-Lub z soba ?
- siebie bym zabił w walce bez oporów... Zanim pozbylem sięssnów wiele razy to w nich robilem...- powiedział bez wahania- ale gdybym nawet wiedział ze to z czym walcze jest tylko marionetka wyglądająca jak ty... Nie wiem... Widziałem juz jak giną osoby które kochalem, ale sam ich przecież nie zabiłem...- zastanawiał się na głos.- mam nadzieje ze nie będę miał takiej okazji.- dodał
Pocalowala go i usmiechnela sie-Nie bedziesz muisial...Ja cie nie zdradze a sekta ma tylko-poprawila sie-Miala -puscila mu oczko-tylko jednego wladce marionetek ale ten...Postanowil przejsc na druga strone barykady bo jakis elf go do tego naklonil
Zaśmiał się- a Neil zawsze mi wytykal ze jestem do dupy dyplomatą, a dar przekonywania sobie sam wmowilem. Nie ma to jak szczery przyjaciel- podparl się na łokciach. - może powinienem czuć się jak bohater... Wiesz oslabilem szeregi wroga jeszcze przed bitwą i to nie odnosząc żadnych ofiar...-Leo zzrobił dumna minę.
Moze...Ale teraz masz za to upierdliwa dziewczyne na karku-zasmiala sie i przylozyla swoje czolo do jego-Ktora bedzie cie meczyc z ubraniami oraz jaka nowa marionetke stworzyc...Choc to lepsze od "nie wiem co ubrac"
- czyli bede musiał być jeszcze bardziej pomysłowy jak jestem, tak?- lef uniósł brwi i spojrzał w fiolkowe oczy. - hnm może być marionetka ... mała, nie większa niż trzyletnie dziecko, za to sprawna jak akrobata. Pojawialaby się i znikała. Pojawialaby się na karku wroga i go skręcała, poczym skakał na kolejny bądź na kolejny się teleportowala...- mówił mrukliwie Leo.- chyba dam rade podsunac w razie potrzeby kilka pomysłów.- pocałował ją.
Iddala pocalunek a jej fiolkowe oczy zaswiecily sie lekko i zeszla wkoncu z leo i polozyla sie obok-ciesze sie ze moje falszowanie przyciagnelo wtedy twoja uwage-yla wpatrzona w niego jak w irazek